مراسم بزرگداشت شهید سرلشکر سیدعلی اقبالی دوگاهه، از خلبان تیزپرواز نیروی هوایی ارتش در دوران دفاع مقدس با تجلیل از خانواده این شهید در سرای محله اوین تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی نهاجا، در مراسم بزرگداشت شهید سرلشکر سید علی اقبالی دوگاهه که عصر یکشنبه پنجم اردیبهشت ماه در سرای محله اوین برگزار شد، فریده هاشمی، همسر شهید اقبالی طی سخنانی گفت: وقتی که در این مراسم همرزمان همسرم را مشاهده کردم ناخودآگاه ابن نکته به ذهنم رسید که همسرم هم در این مراسم حضور دارد و شاهد برپایی این مراسم بزرگداشت است.
وی ادامه داد: وقتی سخن از شهید اقبالی به میان می آید همه از درایت این شهید صحبت می کنند و همانطور که می دانید این شهید در عملیات های خود بیشتر تلمبهخانهها و نیروگاههای برق عراق را از کار انداخته بود و طرحهای عملیاتی وی موجب شده بود تا صادرات 350 میلیون تنی نفت عراق به صفر برسد، به همین منظور صدام جنایتکار به خون شهید تشنه بود و پس از به اسارت درآمدن شهید دستور داد بدنش را دو نیمه کردند و نیمی از پیکر مطهرش در نینوا و نیمی دیگر در موصل عراق مدفون شده است.
همسر شهید اقبالی دوگاهه اظهار داشت: اینکه از خانواده شهدای شاخص تجلیل به عمل می آید به واقع کار شایسته ای است اما معتقدم نباید خانواده های شهدایی که به لحاظ رسانه ای از رسم و رسم کمتر برخوردارند را فراموش کرد.
سرتیپ دوم خلبان محمود ضرابی از خلبانان دوران دفاع مقدس نیز در این مراسم گفت: به نظرم شهدای نیروی هوایی مظلوم واقع شده اند و باید با برپایی چنین مراسمی شرایط آشنایی بیشتر نسل جوان با شخصیت های برجسته ارتش جمهوری اسلامی در دوران دفاع مقدس فراهم کنیم.
وی در ادامه به اثر مستندی که در خصوص همسر شهید اقبالی ساخته شده، اشاره کرد و گفت: تولید چنین آثاری امری شایسته است و بنده اطمینان دارم در صورتی که یک اثر سینمایی حرفه ای با همین موضوع ساخته شود یکی از آثار پرفروش سینمای ایران میشود.
همچنین سرتیپ دوم خلبان فرج الله برات پور، لیدر بزرگترین عملیات هوایی(حمله به اچ3) و همرزم شهید اقبالی درخصوص آشنایی خود با این شهید والامقام خاطرنشان کرد: بنده سال 1350 با شهید آشنا شدم و در همان اولین برخورد متوجه شدم که شهید اقبالی چقدر انسان والامقامی است که علی رغم داشتن دانش بالای تخصصی در حوزه هوایی کشور از متانت طبع بالایی برخوردار بودند.
سرتیپ دوم خلبان اسماعیل پیروان نیز گفت: بزرگانی چون شهید اقبالی از برترین اساتید خلبانان ایرانی بودند و و این شهید به خوبی درس شهادت را به سایرین نشان داد و به همرزم بودن با شهید اقبالی افتخار می کنم.
شاعره صدف درخشان، در این مراسم ضمن قرائت شعرش در وصف شهید اقبالی دوگاهه گفت: این شعر از زمانی نشات می گیرد که بنده دو سال پیش زندگینامه شهید اقبالی دوگاهه را مطالعه کردم و به شدت شیفته و تحت تاثیر شخصیت این شهید بزرگوار قرار گرفتم و این شعر را سرودم و در نهایت این شعر را در کتاب "چهل سال زن" به چاپ رساندم.
وی افزود: پس از چاپ این کتاب، تصمیم گرفتم تحت هر شرایطی که شده با پیدا کردن خانواده شهید، کتاب خود را تقدیم آنها کنم که خوشبختانه با کمک همسر شهید اخباری و یکی از دوستان توانستم همسر شهید اقبالی را پیدا کرده و کتاب را به ایشان اهدا و در نهایت موفق به برپایی این مراسم شدم.
در این مراسم دکتر اعرابی، رئیس هیات امنای محله اوین در سخنانی کوتاه گفت: محله اوین دارای 35 شهید دوران دفاع مقدس است و خدمت به این عزیزان برای ما افتخاری محسوب میشود و به کمک امثال شهید اقبالی بود که در دوران دفع مقدس حتی یک ذره از خاک ایران اسلامی در دست ناپاک دشمن نیفتاد.
در پایان این مراسم با اهداء لوح و هدایایی از همسر شهید اقبالی دوگاهه تجلیل شد.